Oči jako rys: Projekt pro zdravý zrak

Oči jsou nejdůležitějším ze všech smyslů. To, jak vidíme, přímo úměrně ovlivňuje kvalitu našeho života. Většina populace však má nebo měla nějakou oční vadu. A pokud ne, dá se počítat s tím, že dříve nebo později se nějaká oční vada projeví. Co s tím?
slider-ocijakorys-polovina
Projekt Oči jako rys vám prakticky ukazuje, jak vypadají jednotlivé oční vady. Jak vidí člověk s krátkozrakostí, dalekozrakostí nebo šedým zákalem? Jak se projevuje zelený zákal a co u něj hrozí? Osvětu považujeme v případě zraku za to nejdůležitější. Pokud budete mít přístup k informacím o očních vadách, možná dokážete sami u sebe nebo u svých blízkých očních vadu včas rozpoznat a vyhledat odbornou pomoc. Oftalmologické zákroky jsou dnes již zcela běžné a spousta problémů se zrakem se dá velmi dobře řešit.

Dostatek informací spolu s kvalitní oční péčí vám zajistí vyšší kvalitu života a zrak, na který můžete být hrdí. Vidět dobře není ani zdaleka taková samozřejmost, za jakou se považuje. Kromě informací vám tento projekt nabízí i možnosti, jak se o svůj zrak starat. Díky naší Mapě oční péče si můžete vyhledat specializované pracoviště ve svém okolí a objednat se na preventivní prohlídku.

Existují různé způsoby, jak se postarat o svoje oči. Každá oční vada má své řešení. Někdy stačí brýle nebo kontaktní čočky, jindy je třeba nitrooční operace. Dlouhodobé a pravidelné sledování stavu vašich očí vám může v budoucnu ušetřit spoustu problémů. Zdravý zrak je totiž základem kvalitního života. A správný oční lékař nebo oční klinika vám poskytne přesně takovou péči, jakou váš zrak potřebuje.

Share This